Menüü

Endast

Juba lapsest saati unistasin saada kokaks. Varajasest noorusest alates olen küpsetanud ja katsetanud erinevaid meetodeid ning ise leiutanud uusi retsepte. Meeldis alati kokandus saateid vaadata ja aeg-ajalt kirja panna retsepte, mis parasjagu saates kajastatud olid. Siht ja eesmärgid olid varakult silme ees – tulevikus saab minust kokk.

Köögis töötades köitis kõige rohkem desserdi sektsioon, sest seal sain olla pagar-kondiiter ja kokk ehk ,,kolm ühes”. Desserdi kokana töötasin Tallinnas Restoranis ,,Juur”. Desserdi koka ametit täiendasin juurde poole aastase õppekavaga Tallinna Teeninduskoolis.

Peale kooli lõpetamist avanes meie kursusele võimalus minna täiendama välismaale, millest otsustasin kinni haarata. Täitsin kooli poolt avaldused ära ja tuli teha otsus kuhu riiki sooviksin minna ning lõpuks langes otsus Belgia kasuks. Olin unistanud, et ühel päeval tekib võimalus minna tipptasemel restorani kööki. Sattusin kahe Michelini tärniga pärjatud   La Source nimelisse restorani, Lanankeni nimelisse väikelinna, mis asus Hollandi piiri ääres. Läbi programmi omandasin detailsemalt desserdi koka oskused.

Ettevõtlikkus on ka kaasas käinud lapsest saati. Esimene suurem ettevõtmine toimus, siis kui olin 11-aastane otsustasin kasvatama hakata küülikuid. Küülikud kasvatasin alguses poegadena müügiks kuid nii pidi hästi ei läinud. Tuli mõtestada ümber ja kasvatada küülikuid liha eesmärgiks. Turg oli liha müümisel hea ning nõudlus osutus suuremaks kui võimekust pakkuda. Küülikute kasvatamisega tegelisin umbes kuus aastat. 

Aasta 2021 sügisel võtsin otsuse vastu, et ettevõtlust tuleb põhjalikumalt õppima minna, et aru saada ettevõtte käivitamise ja toimimise põhimõtetest. Astusin Tallinna Majanduskooli väikeettevõtja erialale, mis kestis kaks aastat. Sealt sai põhjalikuma aluse praegusele ettevõtmisele. Kogusin veel julgust peale kooli lõpetamist aastake ja lõin 2024. aasta alguses päris oma ettevõtte ,,Eliise Pastry”. Kõik retseptide looming tuleb omast käest – kõik läbi katsetamise. Eliise Pastry loomisega täitsin oma ühe suure lapsepõlve unistuse, luues oma päris toitlustusettevõtte. 

Meie lähiaastate eesmärgiks on pakkuda erinevais paigus laatadel ja üritustel otse kohapeal valmistatud pagari- ja kondiitritooteid ning lisaks kohalikust toorainest valmistatud desserte. Selleks kasutame enda pop-up telki, kuhu paigutame oma liikuva töökoja. Sügisest soovime pakkuda ka catering teenust, seda nii era- kui äriklientidele ning loome võimaluse tellida pagari- ja kondiitritooteid ka meie juurest koju. Tarnime Eesti piires kulleriga (lisandub kulleritasu). Soovi korral on võimalik ka ise tellimustele järele tulla. Hooaja väliselt tegutseme Tallinna ääres Pirita/Viimsi piirkonnas, laada hooajal võib meid hetkel peamiselt Saaremaalt ja Lääne-Eestist leida.

Tutvu lähemalt meie põhi menüüga siit ning vaata ka hooaja ürituste graafikut.